keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Diane Chamberlain: Majakan varjo

 "Romaani ihmisen sitkeydestä ja unelmaan luottamisesta."

Muistan kuinka tämä kirja lojui alkuun hyllyssä kuukausitolkulla saatuani sen ensin joululahjaksi sukulaisilta. En ollut aikaisemmin tutustunut Champerlainin tuotantoon ja kuvittelin takakannen perusteella kirjan olevan perus lukuhömppää jota luetaan kun muuta ei ole tarjolla. Dianella on kuitenkin uskomaton taito kirjoittaa niin sujuvaa, helppolukuista ja mukaansatempaavaa tekstiä, että sitä ihan huomaamattaan lukee koko kirjan läpi saman päivän aikana ja jää vähän sellainen "ai nytkö tää jo loppu?" hämmenysolo.

Majakan varjo on mielenkiintoinen tarina salaisuuksista, menetyksistä ja rakkaudesta. Gina Higgins saapuu Outer Banksin kaupunkiin ja väittää ihmisille olevansa majakkahistorioitsija, joka on kiinnostunut kaupungin rannalla sijaitsevasta vanhasta majakasta. Todellisuudessa Ginan hallussa on kauan sitten kadonneen Bess Riverin, majakanvartian tyttären päiväkirja ja sen pohjalta laadittu häikäilemätön suunnitelma. Suunnitelmat saavat kuitenkin uuden käänteen eikä ihmissuhdekiemuroilta vältytä.

Asia joka minua kirjassa häiritsi oli tämä tyyppillinen päähenkilö on upea ja kaunis ja kaikki miehet kuolaavat perään- asetelma, mutta tarinaan keskittyessä sen pystyi kuitenkin sivuuttamaan melko helposti. Muuten kirja olikin hyvä kokemus ja juoni välillä jopa nerokaskin. Kirjassa kerrottiin paikoitellen sekä Bessin tarinaa että Ginan elämää nykyhetkenä. Etenkin Bessin osioista pidin, koin syvää sympatiaa häntä kohtaan.

  
Kenelläkään kokemusta kirjailijan muista teoksista? Mitä olette olleet mieltä? Olisi mukava lukea jotain muutakin samaiselta kirjailijalta.

WSOY, sivuja 444
Lahjaksi saatu kirja
Arvosana: 9-, pidin paljon, muttei kuitenkaan ollut mikään tajuntaa räjäyttävä ja viikoiksi mieleen painuva, joten siksi ei täysiä pisteitä. Mainio kirja silti.

Ei kommentteja: