keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kahvi- vai teeihmisiä?

Olet ensimmäistä kertaa kaverisi luona kylässä ja tuttavasi ampuu salamana kysymyksen "Teetä vai kahvia?" ennen kuin ehdit eteistä pidemmälle. Tuttua?

On suloista kuinka ihmiset jaetaan näihin kahvi ja tee- persooniin ilman että sitä tulee edes sen kummemmin ajateltua. Erään ystäväni kanssa käymme aika ajoin kahvikupposella viereisissä kahviloissa, kun taas toisen kanssa rupatellaan tuntikausia teekuppien äärellä. Molemmat ovat kyseisen juomansa suhteen järkähtämättömiä,  eikä heille koskaan ei tulisi mieleenkään juoda "sitä toista pahaa litkua joka haiseekin jo hirvittävän pahalle".

Itse olen tosiaan sekä kahvi- että teeihmisiä, riippuen ajankohdasta. Kahvia tulee juotua kahvi-ihmisten kanssa sekä töissä ja muissa vähän virallisemmissa paikoissa, koen kahvin jotenkin paljon virallisemmaksi juomaksi kuin teen. Teetä taas juon teeihmisten parissa ja omassa rauhassani, se osaa elvyttää minut ja rauhoittaa stressaavaa päivää loistavasti. Jos tahdotaan kaunistella, niin käytännössä kahvia juon kehoani varten ja teetä taas sielulleni. Kumpaan sitten olen hurrahtanut enemmän? Ehdottomasti teehen, piste ja huutomerkki.Voisin litkittää teetä aamusta iltaan jos se olisi mahdollista. Se on hyvää, ei lihota, ei riko hampaita, on terveellistä ja voi, ne kaikki makumahdollisuudet! Muut perheenjäsenet eivät niinkään juo teetä, joten siitä ei juuri koskaan ole pulaakaan. Yritän juoda eri teelajeja ja makuja monipuolisesti, usein kaupasta tulee kärrättyä ainakin yksi uusi teemaku kokeiltavaksi. 

Ja mikä sopiikaan paremmin omaa lukunautintoa kohentamaan ja tunnelmoittamaan kuin lämpöinen teemuki sisältöineen. Aijai.

                               Yksi tämän hetken suosikeista on Liptonin Vadelmatee, 
                                ihana tuoksu ja maku!

Ei kommentteja: