keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vähän lisälukemista


Lukiossa menossa äidinkielen kurssi 5: teksti, tyyli ja konteksti, ja lukukirjaksi meille tarjoiltiin Nikolai Gogolin Reviisori. Kovin en ole kirjasta innoissani, mutta koitan sen ensiviikolla alkavan loman aikana lukaista läpi.

Englannissa aiheena taas on kulttuuri ja kurssiin kuuluu englanninkielisen kirjan lukeminen. Tästä olen todella innoissani, sillä koskaan aikaisemmin ei olla päästy enkun kurseilla lukemaan kirjoja. Mukava lisä on myös se, että kirjan saa valita itse omien mieltymystensä mukaan, ei siis niitä iänikuisia varastossa viruvia kirjaparkoja, joiden pölykerrokset ylettyy jo ties minne ja möhnäiset sivut ovat liimaantuneet  kiinni toisiinsa.
Tänään kävin kirjastossa kirjaa valitsemassa ja silmiin osui Sara Gruenin Water for elephants, jonka olen jo pitkään halunnut lukea. Se lähti kainalon turvissa mukaani ja tuntuu, että jo pelkästään kaunis etukansi houkuttelee kovasti lukemaan.

Tiedossa siis hyvin kirjatäytteinen lomaviikko, toivottavasti muilla samoin!

4 kommenttia:

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Gogolin Päällystakki on upea, harmillista ettette lue sitä. :)

Meri kirjoitti...

Niinkö? Kukaanhan ei nimittäin kiellä lukemasta sitäkin kun kerta samojen kansien sisältä löytyy, täytyy kokeilla jos vaikka innostuisin. Kiitos vinkistä! :)

Kirsi Hietanen/Kirsin kirjanurkka kirjoitti...

Gogol on sentään venäläisistä sieltä helpoimmasta päästä ;) Sara Gruenin Vettä elefanteille on ihana kirja, varmasti pidät siitä! Mukavaa lomaa, meillä jo lomaviikko vetelee viimeisiään.

Meri kirjoitti...

Eilen illalla lukaisin Reviisorin läpi ja miellyttävää lukemista oli, paljon selkeämpää kuin mitä alussa pelkäsin olevan. Vettä elefanteille on kohta puolessa välissä ja tarina on imaissut kokonaan mukaansa, alku meni vähän englannin kanssa kangerrellen, mutta sitäkin kesti onneksi vain hetken. =)

Oikein mukavaa loppulomaa sinulle ja kiitos kommentista!