sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Unelmien kirjastohuone

Rakastin Kaunotar ja hirviö- elokuvaa kun olin pieni, ja rakastan sitä edelleen. Etenkin kirjastokohtaus on jäänyt elävästi mieleen; suuret ikkunat ja seinät täynnä kattoon asti ulottuvia kirjahyllyjä, pehmeät nojatuolit ja takka jonka ääressä lukea.. Olisi aika unelma.
Miltä näyttäisi minun kirjastohuoneeni, jos sellaisen omistaisin? Lopulta ihan yksinkertainenkin huone riittäisi, hyllyt täynnä kirjoja ja nurkassa pehmeä nojatuoli, ehkä pari kaunista taulua seinällä ja rauhaisa tunnelma. Se voisi olla myös jotain näiden huoneiden väliltä:
Kuvat otettu täältä
 

 Entä miltä näyttäisi teidän kirjastohuoneenne? 

5 kommenttia:

Laura / Lukuisa kirjoitti...

Kirjastohuone olisi niin mahtava! Haaveilen aina, että sitten kun voitan lotossa pääpotin, niin haluan sellaisen ja sellaisen huoneen pelkästään kirjoille! Mutta eihän siinä mitään lottovoittoa edes tarvitsisi, kyllähän sellaisen voi ihan "normaalikin" ihminen tehdä, vaikkakin ei vielä ihan näillä tuloilla ja tällä asunnolla joka on kaksio :--)

Unelmieni kirjastohuoneita:
http://weheartit.com/entry/2143708
http://weheartit.com/entry/6632145 (kissa myös!)
http://weheartit.com/entry/4504601 (tämä olisi hauska yksityiskohta!)
http://weheartit.com/entry/7677945
http://weheartit.com/entry/7635291

Oho, tuli aika monta potentiaalista vaihtoehtoa :D

Unknown kirjoitti...

Kiva kysymys! Eka ja viimeinen Laurenin kuvista vetoavat minuunkin lukupesäviettiini, lisäksi yhdistelmä näistä:

http://1.bp.blogspot.com/_EWR3n9P8YaQ/SxrsBrBWaKI/AAAAAAAAAEY/lzTZ-tV1H5o/s400/Library.jpg

http://eaglesnestatplattevalley.com/Images/Eagles%20nest%20030.jpg

Must-elementtejä ovat: paljon kirjahyllyjä, ihana istumaan kutsuva laiskanlinna ja TAKKA. Ja tietenkin hyllyt täynnä ihania kirjoja!

peikkoneito kirjoitti...

Samat haaveet täälläkin. :)
Ja ehdottomasti kirjahyllyt kattoon asti, niin että tarvitsee semmoiset tikapuut, että ylettää korkeimmalla oleviin kirjoihin.

Susa P. kirjoitti...

Mä yhdyn Peikkoneidon haaveeseen, että hyllyjen pitää yltää ylös asti, niin että tarvitaan tikapuut. Sinne ylähyllylle voisi sitten piilottaa kaikki ne kirjat, jotka eivät ole katseenkestäviä:) Muuten toivoisin pehmeää punaista divaanisohvaa, koska en osaa lukea kuin makuuasennossa, ja pientä pöytää missä voisi polttaa kynttilöitä.

Satu Ekoluoma kirjoitti...

Veljeni ja hänen avovaimonsa ostamassa talossa on olohuoneen yhteydessä vähän erikoinen tila, jonkinlainen pienen huoneen ja alkovin sekoitus, ikään kuin olohuoneen lisäsiipi. Se olisi aivan täydellinen kirjastonurkkaus mutta menee aivan hukkaan koska kumpikaan heistä ei lue!!!!! Turhauttavaa. :) Jos se olisi minun, teettäisin siihen mittatilaushyllyt lattiasta kattoon, lisäisin mukavan nojatuolin jonka asentoa voi säätää sekä sopivan valaistuksen, ja nauttisin. :)

Unelmieni kirjastohuoneessa ei muuten missään nimessä olisi hyllyissä lasiovia (jostain syystä ne ärsyttävät suuresti, ehkä siksi että ne ikäänkuin etäännyttävät kirjoja lukijasta, tehden niistä näyttelyesineitä joihin ei oikein välttämättä uskalla koskea) ja kirjojen pitäisi olla hyllyissä pystysuorassa hyvässä järjestyksessä, ei kuinka sattuu. :)