keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Jotakin kirjoittamisesta + lukunurkkaus

Lukemisen lisäksi olen aina rakastanut kirjoittamista. Päiväkirjamerkintöjen lisäksi on tullut harrastettua mm. runoja, kirjeitä niin ulkomaille kuin Suomeenkin, sekä hetkellistä huumaa roolipelien maailmassa. Roolipeleistä erilaiset netin kao-ja eläinhoitolat olivat tenavana kova juttu, vähän vanhempana taas fantasiaroolipelit imivät mukaansa (tuohon aikaan luin lähes ainoastaan fantasiakirjallisuutta, joka näkyi silloin myös kirjoittamisen puolella). Kuten lukiessa, roolipelimaailmaankin oli helppo sujahtaa mukaan ja unohtaa hetkeksi kaikki muu.

Nykyisin olen korvannut roolipelit muulla kirjoittamisella, esim. silloin tällöin pieniä novellipätkiä kirjoittamalla, tietysti toivoen jakuvasti pikkuisen kehittyväni. Tärkeintä on kuitenkin se oma viihtyvyys ja upea tunne, kun huomaa saaneensa jotain aikaiseksi. Runoja ja kirjeitä tulee rustattua edelleen omaksi iloksi, samoin myös päiväkirja on pysynyt uskollisesti menossa mukana.


Kuvassa vanhin "kirjoittamani"/sanelemani tarina, jonka olen onnistunut säästämään. Kuva napattu eskarivihosta, jossa tehtävänä oli keksiä tarina kuvan perusteella. Minä sanelin mitä päähän juoltahti ja hoitotäti kirjoitti ylös.

-


K-blogin Jenni aloitti Lukunurkka-haasteen, jossa tehtävänä on siis kertoa mieluisin paikka, jossa kotonaan lukee.

Monilla tuntuu sohva olevan yksi mieluisimmista lukupaikoista, mutta meillä olohuoneen puolella on yleensä sen verran turhaa vilskettä, ettei lukeminen meinaa onnistua.
Lueskelenkin mieluiten oman sängyn uumenissa, tyynyjen väliin käpertyneenä ja välillä koirakin kainalossa. Sängyn päästä löytyy pieni hylly, johon on helppo kasata luettavat kirjat ja ottaa vaikka naposteltavaa seuraksi, jos siltä tuntuu. Myös toinen kirjahyllyistä (kotona siis yht. 3 kirjahyllyä, kaksi huoneessani ja yksi olkkarin puolella) löytyy sopivasti tuosta vierestä, jos vaikka tahtookin aloitella jotain toista opusta.


2 kommenttia:

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Ihanaa, että sinulla on ollut palkitseva kirjoittamisharrastus lapsesta asti! Suloinen on myös tuo sohvalla loikoileva karvaturri <3

Meri kirjoitti...

Maria, karvaturri kittää ja kuittaa.

Mukava että tulit kommentoimaan, täytyykin tästä pikapikaa osallistua arvontaasi!